Journal.fi avaa pääsyn suomalaisten tiedelehtien sisältöön

Journal.fi -lehtiportaali on Tieteellisten seurain valtuuskunnan tarjoama palvelu, jolla kotimaiset tieteelliset seurat voivat toimittaa ja julkaista lehtiään. Koska palvelun lehdet ovat avoimia eli ilmaiseksi ladattavissa ja luettavissa, Journal.fi tarjoaa yleisölle pääsyn kotimaisten tiedelehtien rikkaaseen sisältöön.

Journal.fi -portaalin lehdet edustavat eri tutkimusaloja historiasta hyönteistieteeseen, sosiaalipolitiikan tutkimuksesta sotatieteeseen. Palvelun etusivulta näkee tuoreimmat numerot ja ladatuimmat artikkelit, joten lukija saa nopeasti käsityksen siitä, mitä julkaistaan ja mistä tieteessä keskustellaan.  Lehtilistasta pääsee kunkin lehden omalle sivulle. Mukana on tällä hetkellä yli 30 säännöllisesti ilmestyvää avointa tiedelehteä. Lehtien määrä kasvaa sitä mukaa, kun uusia toimituskuntia ehditään kouluttaa palvelun käyttäjiksi.

Journal.fi -portaalin lähtökohtana on ollut Tieteellisten seurain valtuuskunnan vuonna 2008 rakentama Open Journal Systems -julkaisualustalle perustuva palvelu, jota nyt on monipuolistettu ja kehitetty. Kehittämistyö on osa Kotimaiset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan -hanketta, joka puolestaan linkittyy opetus- ja kulttuuriministeriön Avoin tiede ja tutkimus -ohjelmaan.

Journal.fi -lehtiportaali julkistetaan ja sitä esitellään avajaistilaisuudessa 24.1.2017 klo 15-17. Tilaisuus on Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki, salissa 505. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Antti-Jussi Nygård
suunnittelija
Tieteellisten seurain valtuuskunta
antti-jussi.nygard@tsv.fi
puh. 0447472224


Johanna Lilja
Julkaisupäällikkö
Tieteellisten seurain valtuuskunta
johanna.lilja@tsv.fi
044 730 5737

Tags: