Tietoasiantuntija Kotilava-hankkeeseen

Kotilava -hankkeessa on haettavana Tietoasiantuntijan määräaikainen tehtävä 1.3.2016 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä jatkuu 31.8.2017 asti. Tietoasiantuntija työskentelee Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalveluissa. Hanketta ohjaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan, Kansalliskirjaston ja muiden toimijoiden ohjausryhmä.

Tietoasiantuntijan tehtävänä on valmistella kotimaisten lehtien avoimuutta tukevaa rahoitusmallia ja siihen liittyviä sopimusehtoja kansallisella tasolla yhteistyössä lehtien kustantajien, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoittajien kanssa. Tehtävässä luodaan rahoitusmalliin liittyvät toimintaprosessit ja -käytännöt Suomeen ja käydään tarvittavat neuvottelut eri osapuolten kanssa. Tavoitteena on, että rahoitusmalli yhdistyy luontevasti avoimen julkaisemisen kansallisiin ja kansainvälisiin rahoitusratkaisuihin, esim. keskitettyihin kirjoittaja- ja tukimaksurahastoihin, jos niitä perustetaan hankekaudella.  Edellytyksenä tehtävään on ylempi korkeakoulututkinto sekä soveltuva työkokemus.

Työtehtävässä onnistumisessa on etua tieteellisen julkaisemisen ja kotimaisen kustannustoiminnan tuntemuksesta, samoin avoimen tieteen käytäntöjen ja tieteellisten julkaisujen välitykseen liittyvien taloudellisten ja sopimuksellisten kysymysten hallitsemisesta sekä laskennallisista taidoista. Lisäksi henkilöllä tulee olla valmiudet toimia vaativissa kansallisen ja kansainvälisen tason asiantuntijatehtävissä. Tehtävässä tarvitaan rohkeaa ja ennakkoluulotonta asennetta ja hyviä neuvottelu- ja yhteistyötaitoja. Vahva englannin kielen taito on välttämätön tehtävässä, ruotsin kielen taito on eduksi.  Tietoasiantuntijan palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun kuin opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuuskehikon tasoon 10. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa.

Lisätietoja antavat tietojärjestelmäpäällikkö Nina Hyvönen, nina.hyvonen(at)helsinki.fi, +358 50 415 4844 ja Johanna Lilja johanna.lilja(at)tsv.fi +358 44 730 5737.

Toimipiste on Kansalliskirjaston tiloissa, osoitteessa Kaikukatu 4, Helsinki. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.  Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo. Hakemus osoitetaan TSV:lle ja toimitetaan liitteineen sähköpostitse johanna.lilja(at)tsv.fi, otsikkokenttään Hakemus: Tietoasiantuntija tai postitse osoitteeseen Tieteellisten seurain valtuuskunta, Johanna Lilja, Snellmaninkatu 13, 00170 Helsinki. 

Hakuaika päättyy 2.2.2016 klo 16:15.